DETROP 2015
Εντυπωσιακές ήταν οι επιδόσεις του εκθεσιακού «διδύμου» τροφίμων και ποτών Detrop-Oenos, που διοργανώθηκε από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου του 2015 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Για του λόγου το αληθές 25.850 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες των δύο εκθέσεων, μέγεθος αυξημένο κατά 23% έναντι της προηγούμενης διοργάνωσης. Μάλιστα, το δυναμικό εκθεσιακό «δίδυμο» φιλοξένησε 533 εκθέτες και αναπτύχθηκε σε εκθεσιακό χώρο…
 
 
Σημαντικό στοιχείο στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, Detrop και στην 5η Διεθνή Έκθεση Οίνου, ήταν ο έντονος διεθνής «αέρας» που τις χαρακτήριζε, καθώς ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών αυξήθηκε κατά 40%. Πέραν των προσκεκλημένων ξένων επαγγελματιών, που ανήλθαν σε 250 και προέρχονταν από περισσότερες από 30 χώρες, υπήρξαν και ανεξάρτητες επισκέψεις που εμπλούτισαν το διεθνές «μενού». Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 3.000 ραντεβού μεταξύ των ξένων και των ελληνικών επιχειρήσεων. Αίγυπτος, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστρία, Βρετανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αλβανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Ιράκ, Ισραήλ, Ρωσία, Πορτογαλία και άλλες χώρες έδωσαν δυναμικό «παρών».
 
 
Οι εκθέτες των δύο διοργανώσεων στη συντριπτική τους πλειοψηφία (97%) εκτίμησαν πως η συμμετοχή τους σε αυτές θα τους επιφέρει μελλοντικά επιπλέον δραστηριότητα, ενώ εντυπωσιακό είναι πως τρεις στους δέκα επισκέπτες πραγματοποίησαν εμπορικές συμφωνίες κατά τη διάρκεια των δύο εκθέσεων. Αυτό δικαιολογεί και την πρόθεση εννέα στους δέκα να επαναλάβουν την επίσκεψή τους στην επόμενη διοργάνωση. Οι δε hosted buyers στο σύνολό τους (100%) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συναντήσεις με εκθέτες ήταν αποδοτικές, μέγεθος ενδεικτικό των ωφελειών των δύο διοργανώσεων για τους συμμετέχοντες.
 
 
Μαζική ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες εκδηλώσεις των δύο εκθέσεων, που περιλάμβαναν πλούσιες δράσεις και πολύ θέαμα, όπως ήταν ο 9ος Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης και ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για το Πανελλήνιο Συνέδριο με αντικείμενο το κρέας και τα προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο», αλλά και για την ημερίδα «Θρησκευτικές πιστοποιήσεις και εξαγωγές τροφίμων και συστατικών τροφίμων».