Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο και σκοπό την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των επαγγελματιών του κλάδου. Θα περιλαμβάνει, εκ μέρους κάθε διαγωνιζόμενου, την παρουσίαση ενός κρεατοσκευάσματος, που μπορεί να είναι πρόταση για κυρίως γεύμα ή ιδέες για BBQ, με υλικά που θα του δοθούν από την επιτροπή και θα βρίσκονται κλειστά σε ένα μαύρο κουτί (Black Box). Μέσα σε αυτό θα περιλαμβάνεται  το βασικό συστατικό που είναι το κρέας ένα ή και δύο είδη κρέατος (χοιρινό ή μοσχάρι ή αρνί ή πουλερικά) και συμπληρωματικά προϊόντα όπως καρυκεύματα, λαχανικά, αλλά και άλλα απαραίτητα υλικά που θα έχουν προεγκριθεί από την επιτροπή. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να ετοιμάσει και να παρουσιάσει το κρεατοσκεύασμα έτσι ώστε να είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατάλληλο για να τοποθετηθεί στη βιτρίνα της λιανικής κρέατος (κρεοπωλείο). 
 
Θα αξιολογηθούν στην : 
  • Δημιουργικότητα και τη φαντασία τόσο από άποψη προετοιμασίας όσο και από άποψη τελικής παρουσίασης του κρεατοσκευάσματος.
  • Στην διαχείριση του κρέατος έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος που είναι η αύξηση της υπεραξίας του. 
  • Στην λαχταριστή εικόνα του κρεατοσκευάσματος προκειμένου να αυξάνεται η αγοραστική του δύναμη.
  • Και στην ευκολία του καταναλωτή  από την πρόταση του κρεατοσκευάσματος. 
  • Το  τελικό αποτέλεσμα.
 
Σας περιμένουμε όλους !
 
Για τις συμμετοχές : (ΜΟΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) 
 
Δηλώστε συμμετοχή έως 25/02/2015 και ώρα 14:00 στο 2310 540174 και στο email:somateiokreopolon@yahoo.com
Ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών δεν πρέπει να ξεπερνά συνολικά τις 18. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας! 

 
Χρονοδιάγραμμα εκδήλωσης:
  • 10.30 - Προσέλευση συμμετεχόντων και εγγραφή στα πρακτικά
  • 11.00 - Έναρξη του διαγωνισμού
  • 14.30 - Λήξη διαγωνισμού
  • 15.00 - Ψηφοφορία
  • 15.30 - Αποτελέσματα ψηφοφορίας, ανάδειξη νικητών
  • 16.00 - Θα ακολουθήσει cocktail.