15ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

24 – 26 Φεβρουαρίου 2015


 Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και η HELEXPO Oenos σας προσκαλούν στην καθιερωμένη πια για τη χώρα μας, διεθνή οινική συνάντηση, το «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και φέτος για πρώτη φορά και στον «ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου 2015 στο πλαίσιο της έκθεσης Oenos 2015.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων πραγματοποιείται στην Ελλάδα σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής διαγωνισμών οίνου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin,O.I.V.), με σχετική άδεια διοργάνωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και κλαδικών φορέων και οργανώσεων.

Κύριοι στόχοι των διοργανωτών παραμένουν η παρουσίαση και προβολή της ελληνικής και διεθνούς παραγωγής οίνων και αποσταγμάτων στο καταναλωτικό και το εμπορικό κοινό.

Η επίσημη ανακοίνωση των μεταλλίων και η απονομή των διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση απονομής το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στην Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης στο πλαίσιο της έκθεσης Oenos 2015. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Διαγωνισμό θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr .